Позицията на Министерството на вътрешните работи гласи точно обратното - че

...
Позицията на Министерството на вътрешните работи гласи точно обратното - че
Коментари Харесай

Бивш кандидат-депутат от ДБ се оплака от полицейски произвол. МВР: Той ухапа униформен

Позицията на Министерството на вътрешните работи гласи тъкмо противоположното - че жителят е показал експанзията и даже е ухапал единия служител на реда по крайници.

Случката е от събота против неделя, а за нея пръв описа арестуваният мъж.

" Двама униформени желаеха да вършат противозаконен обиск в центъра на София на мен и другари, седейки на засада в края на подлеза на НДК. След като желаех от тях 1- да се легитимират с две имена и РПУ, към което работят, както изисква законът и 2- да ми кажат какви са законовите учредения за този обиск двамата служителя на реда започнаха да се държат доста и излишно нападателно ", написа в профила си във Facebook Виктор Иванов.

Той добавя, че униформените са пробвали принудително да го набутат в патрулката дружно с двама негови другари. " Докато съм с белезници, се оказва, че съм нападнал физически старшията и съм го ухапал по глезена(!), за което той си бил извадил здравно в Министерство на вътрешните работи болница и щял да ме съди. Същата Министерство на вътрешните работи болница, в която пребити от Министерство на вътрешните работи младежи излизат с документи, че нямат драскотина ", възмущава се мъжът, а на видеото в действителност се чува по какъв начин единият служител на реда се провиква: " Ау, този ме ухапа ".

Виктор Иванов е отказал да го обискират, тъй като съгласно него това е нелегално. И цитира какво му споделил проверяващия еднообразен: " Не ми казвай какво да върша, вади всичко от джобовете ". " Казах, че извършвам съзнателно закона и съм " сюрпризиран ", че органите на реда не го вършат, а двамата служителя на реда пробваха да ме наблъскат в патрулката, паркирана наоколо ", продължава разказът на Иванов. Той упорства двамата служители на реда да бъдат осъдени и уволнени.



Версията на полицията е тъкмо противоположната - управлението на 4-то РПУ съобщи на умишлен брифинг за медиите, че въпросният мъж е отказал полицейски обиск, както и подпомагане, и е изсипал обиди към униформените.

Началникът на 4-о РПУ Кристиан Тонев изясни, че Иванов е бил в компания с още двама души и очевидно е личало, че са използвали алкохол. " Единият споделя на другите, че в него има марихуана, която ще изпуши у дома, и заради това намиращите се наоколо служители на реда вземат решение да му създадат инспекция ", прецизира полицейският шеф.

Тонев отхвърли още изказванието на някогашния кандидат-депутат, че служителите на реда не са се легитимирали и цитира закона, че всеки жител предстои на инспекция. По думите на началника на районното ръководство при опита да бъде качен в полицейския автомобил, мъжът става нападателен, отхвърля да се подчини и ухапва единия служител на реда по коляното, осведоми Българска телеграфна агенция. 

" Лицето агресира, стартира да се дърпа и да отхвърля да се качи надлежно във въпросния длъжностен автомобил, като при опита да бъде качен, лицето ухапва по дясното коляно единия сътрудник, което ясно се чува и в самия видеоклип, в случай че сте го гледали ", съобщи началникът на РПУ-то.

Снимка: БТА

По случая има формирано досъдебно произвеждане. Образувана е и дисциплинарна инспекция по отношение на служители на реда по отношение на ареста.

Самият Виктор Иванов пък съобщи пред медиите пред РПУ-то, че ще апелира заповедта си за задържане, като посочи, че при обиска у него не е намерено нищо нелегално.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР